SKGO: Radionice o razvoju turizma

0
Foto: Ilustracija,, Pexels, Tim Gouw

Stalna konferencija gradova i opština organizovaće četiri radionice čiji će glavni cilj biti razvoj turizma u jedinicama lokalne samouprave.

Radionice će biti održane u periodu od 23. marta do 27. aprila, prenosi zvanični sajt SKGO.

U pitanju su četiri jednodnevne regionalne radionice pod nazivom „Izrada programa razvoja turizma i razvoj turističkog proizvoda u JLS“. Radionice će biti realizovane u okviru Programa „Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu“ koji podržava Vlada Švajcarske.

Radionice su posvećene praktičnom pristupu izrade programa razvoja turizma kao osnovnog planskog dokumenta u ovoj oblasti. Učesnici će biti upoznati sa obradom i tumačenjem relevantnih podataka – pokazatelja razvoja turizma,  kreiranjem i pozicioniranjem turističkih proizvoda, izborom ciljnih grupa i marketing strategijama. Takođe, biće reči o najčešćim izazovima i primerima dobre prakse iz ove oblasti. Poseban fokus biće stavljen na strategijske alate neophodne za adekvatno formulisanje ciljeva, mera i instrumenata u okviru akcionih planova razvoja turizma i turističkih proizvoda.

Termini regionalnih obuka:

  1. mart 2023. godine, Kragujevac, hotel „Kragujevac“
  2. april 2023. godine, Niš, New City hotel.
  3. april 2023, Beograd, Hotel Holiday Inn.
  4. april 2023. godine, Novi Sad, Hotel Centar.

Radionice su namenjene donosiocima odluka i zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave koji obavljaju poslove iz oblasti turizma, ali i drugim akterima koji učestvuju u planiranju, kreiranju, razvoju i promociji turizma i turističke ponude na lokalnom nivou.

Podsećamo, SKGO radi i na uspostavljanju centralne elektronske pisarnice.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime