Maj je novi rok za završetak postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Vranju

0
postrojenja će se napajati energijom iz biogasa
Foto: Printscreen/lokalni mediji

Iako su radovi na izgradnji fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u blizini Železničke stanice Vranju trebali da budu završeni tokom ovog meseca, nova najava gradonačelnika Slobodana Milenkovića je da će se to desiti za dva i po meseca.

On je za naredni period, kao jedan od značajnijih projekata, najavio i proširenje regionalne deponije “Meteris”.

Radovi na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda počeli su prošlog februara, a iako je fabrika već trebala da počne sa probnim radom, Milenković je nakon obilaska sa nadležnima iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture “KFW” banke i Vodovoda rekao da očekuje da sve bude bude završeno za dva i po meseca.

Prerada otpadnih voda
Foto: Pixabay.com

Ovo je izuzetno značajan, kapitalni projekat, koji Grad Vranje realizuje zajedno sa Ministarstvom građevine, Vladom RS i KFW bankom. Završetkom ovog postrojenja biće zaokružena komunalna infrastruktura što se tiče otpadnih voda, jer je završena izgradnja svih kolektora na teritoriji grada i gradske opštine Vranjska Banja. – rekao je Milenković.

Projekat izgradnje fabrike za prečišćavanje otpadnih voda vredan je 16 miliona evra i odnosi se na sisteme za sakupljanje otpadnih voda i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Podsetimo, postrojene za prečišćavanje otpadnih voda trebalo bi da reši problem zagađenje životne sredine, jer se do sada jedan deo otpadnih voda iz domaćinstava i industrije ulivao u Južnu Moravu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime