Čačak planira gradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda

0
Intervencije na vodovodnim instalacijama
Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Prema planiranom budžetu za narednu godinu u Grad Čačak planira da izgradi vrtić u Zablaću, fiskulturnu salu za ekonomsku školu i za borilačke sportove na lokaciji Sokolane, kao i fabrikua za prečišćavanje otpadnih voda, najavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

– Uradili smo i projektnu dokumentaciju i to je platila Evropska unija fantastičnih 350.000 evra. Tu je pristupna saobraćajnica do same fabrike, to je velika stvar za sve nas – naglasio je Todorović, prenosi Moravainfo.

Prema njegovim rečima, biće realizovana i treća faza rekultivacije nesanitarne deponije u Prelićima, kao i, kako je naveo, gradnja bulevara, saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže i u gradu i na selu, te brojnih zelenih površina.

Kako je najavio Todorović biće uređen park u Atenici, pored hrama Svete Marine, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 40 miliona dinara. Nastavlja se i rekonstrukcija užeg centra grada, radiće se popularna „gradska rupa“, kao i prostor od Gradskog šetaišta do Gradske biblioteke u formi pešačke zone.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime