Grad Leskovac: Sastanak sa predstavnicima Krovne organizacije mladih Srbije

0
leskovac samozapošljavanje
Foto: Printscreen

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sastao se sa predstavnicima Krovne organizacije mladih Srbije i predstavnikom Tima 42 iz Leskovca u cilju uspostavljanja i realizacije kvalitetne lokalne omladinske politike.

Kako je istaknuto na gradskom sajtu, tema sastanka, koji je održan 26. januara, bila je uspostavljanje saradnje u cilju podržavanja rada lokalne samouprave na osnivanju Saveta za mlade, pružanje podrške u uspostavljanju veza sa udruženjem Stalne konferencije gradova i opština i sprovođenje zajedničkih projekata.

Gradonačelnik je prisutne upoznao sa načinom funkcionisanja lokalne samouprave i ulaganju u mlade talente.

-Na inicijativu gradonačelnika formiran je Fond za mlade talente koji je sada nagradio preko 4500 mladih i izdvojeno je 113 miliona dinara. Pored toga, grad Leskovac sve srednjoškolce sa teritorije grada, koji su nosioci „Vukove diplome“ nagrađuje šestodnevnom ekskurzijom – putovanjem Srbijom. Zatim, grad pruža podršku svim đacima prvacima tako što finansira udžbenike i za tu namenu izvaja 6 miliona dinara, navodi se na gradskom sajtu.

Takođe je dodato da od ove godine grad daje podršku đacima generacija, kao i da lokalna samouprava vodi računa i o novorođenim bebama, odnosno, sve majke dobijaju jednokratnu novčanu pomoć u iznostu od 10.000 dinara za zaposlene, odnosno 20.000 dinara za nezaposlene.

Na gradskom sajtu se navodi i da je skupština grada nedavno usvojila i strateški dokument – Strategiju za mlade za period 2021-2025 čiji je cilj unapređenje položaja mladih u gradu i osluškivanje njihovih potreba za dalji rad.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime