MDULS objavio dva javna poziva za sve jedinice lokalne samouprave

0
jedinice lokalne samouprave
Foto: mduls.gov.rs

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odjavilo je dva poziva za sve jedinice lokalne samouprave za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za program JLS, objavljeno je na sajtu ministarstva.

Sredstva su namenjena za podršku razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave u iznosu od 450.800.000,00 dinara i za dodelu godišnje nagrade za najbolju opštinsku/gradsku upravu u 2021. godini u primeni principa dobrog upravljanja u iznosu od 9.200.000,00 dinara.

– Gradovi i opštine mogu da konkurišu za dodelu budžetskih sredstava za realizaciju novih ili završetak započetih projekata od posebnog znača za lokalni ekonomski razvoj i investicije, za uvođenje eUprave i savremenih tehnologija u rad organa jedinica lokalne samouprave u cilju kvalitetnog pružanja usluga građanima i privredi, za obezbeđivanje adekvatnog prilaza ustanovama javnih službi licima sa posebnim potrebama i organizaciju kulturnih, sportskih, turističkih i drugih manifestacija, kao i za realizaciju projekata koji doprinose preventivnom delovanju na smanjenju rizika od klimatskih promena i elementarnih i drugih nepogoda, navedeno je na sajtu resornog ministarstva.

Kada je u pitanju dodela pomenute godišnje nagrade, konkuriše se za četiri oblasti: efikasnost i odgovornost, transparentnost i učešće javnosti u radu lokale samouprave, odgovornost i vladavina prava i ravnopravnost i anti-diskriminacija.

Rok za podnošenje prijava po oba javna poziva je 10. februar 2022. godine.

Više informacija o načinu prijavljivanja i nepohodnoj dokumentarciji mogu se preuzeti sa sajta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime