Javni pozivi za tri programa podrške preduzetnicima

0
podrška preduzetnicima
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Ministarstvo privrede raspisalo je tri javna poziva na osnovu kojih će se privrednim subjektima staviti na raspolaganje 600 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Kako je objavljeno na sajtu ministarstva, sredstva su namenjena za podsticanje preduzetništva kroz tri programa podrške – razvojne projekte, započinjanje poslovanja i podršku ženama preduzetnicama i mladima.

Dodaje se i da se sva tri programa realizuju kao kombinacija bespovratnih sredstava i povoljnih kredita Fonda za razvoj, tako da će ukupna vrednost podržanih projekata biti višestruko veća.

Javni pozivi za navedene programe podrške oglašeni su 24.01.2022. i biće otvoreni do utroška sredstava.

-Sistemskim podrškama i bespovratnim novčanim sredstvima podižemo konkurentost malih i srednjih preduzeća i preduzetništva i doprinosimo ravnomernijem razvoju manje razvijenih područja. Isto tako, podjednako je važno da kreativnim pristupom u biznisu, novim tehnologijama, inovativnošću, pomeranjem granica uspeha, svi zajedno doprinesemo ukupnom privrednom rastu, otvaranju novih radnih mesta i ekonomskom napretku Srbije, istaknuto je u saopštenju.

Informacije i dokumentacija za sva tri programa podrške dostupni su na internet stranici Ministarstva privrede.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime