Kruševac: Poboljšanje energetske efikasnosti

0
Fotografija preuzeta sa sajta krusevac.ls.gov.rs

Čelnici Grada Kruševca obišli su dve porodice koje su dobile subvencije za poboljšanje energetske efikasnosti u domovima.

Kruševac učestvuje u projektu koji realizuje Ministarstvo rudarstva i energetike sa ciljem poboljšanja energetske efikasnosti, zamene stolarije, kotlova i izolacije stambenih objekata, prenosi zvanični sajt Grada Kruševca.

Gradonačelnica Jasmina Palurović podsetila je da su ugovori potpisani prošle godine u oktobru, kada je počela nabavka i ugradnja stolarije.

– U zavisnosti od vrste i vrednosti radova, subvencije iznose od 35 do 50 odsto. Ukupna vrednost subvencija koje su Grad i Ministarstvo izdvojili za zamenu stolarije, kotlova i toplotnih pumpi je 9,5 miliona dinara. Ove godine se prijavilo 98 potencijalnih korisnika, a sredstva su dobili svi koji su imali potpunu dokumentaciju. Sanirano je 77 objekata, 19 kotlova, dve toplotne pumpe, a na 56 objekata je zamenjena stolarija – rekla je Jasmina Palurović.

Podsećamo, Grad Kruševac je nedavno obezbedio sredstva za zapošljavanje i samozapošljavanje pojedinaca iz ugroženih grupa.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime