Beograd: Definisanje prve linije metroa i novi most

0
Fotografija preuzeta sa sajta beograd.rs

Odbornici Skupštine Beograda usvojili su odluke vezane za prvu liniju metroa i pešačko-biciklistički most preko Save.

Gradonačelnik Aleksandar Šapić je osim pomenutih odluka kao važnu apostrofirao i plan detaljne regulacije dela Bulevara kralja Aleksandra, od Ustaničke do Malog Mokrog Luga, prenosi zvanični sajt Grada Beograda.

Šapić je istakao da se Generalnim planom šinskih sistema detaljno utvrđuje konačna trasa i razrada prve linije metroa.

– Na taj način jasno će moći da se definišu lokacije svake stanice i dubine tunela. Drugi važan plan omogućiće izgradnju pešačko-biciklističkog mosta od novobeogradskih blokova do Ade Ciganlije, o čemu se priča decenijama. Ovo je velika stvar, pre svega za stanovnike Novog Beograda. Realno je da on bude isprojektovan tokom ove godine i trebaće godinu do godinu i po dana da se projekat realizuje. Izmeštanjem zoo-vrta na Adu Ciganliju dobićemo pravi biser Beograda, ali i dva alternativna načina dolaženja do Ade, jer je aktiviran i projekat žičare – rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, plan koji se odnosi na deo od Ustaničke ulice do Malog Mokrog Luga omogućiće da se, posle trinaest godina, nastavi tamo gde se stalo nakon rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra do Cvetkove pijace.

– Deo do Ustaničke ulice uradiće se na isti način kao i ostatak Bulevara, a tramvajska trasa tu će se završavati iako je prethodni plan predviđao da se nastavi. Trebaće oko godinu, godinu i po dana za projektovanje i nakon toga relativno lako može da se počne sa izvođenjem jer su na trasi sporna svega tri-četiri objekta. Uređenjem deonice do Malog Mokrog Luga dobiće se po dve trake u oba pravca, što će mnogo značiti građanima – ddao je Šapić.

Podsećamo, gradonačelnik Beograda je nedavno otvorio novi vrtić u naselju Bežanijska kosa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime