Kruševac: Pomoć zapošljavanju ugroženih grupa

0
Fotografija preuzeta sa sajta krusevac..ls.gov.rs

Ugovori o donaciji za 20 učesnika projekta „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“ dodeljni su u Kruševcu.

Projekat finansiraju Vlada Švedske, preko Agencije za međunarodni razvoj i saradnju „Sida“ i Grad Kruševac, a realizuje organizacija “Help”, prenosi zvanični sajt Kruševca.

Ugovori su dodeljeni u prostorijama Gradske uparve, a donacije se odnose na opremu ili materijal za započinjanje ili razvoj sopstvenih poslovnih delatnosti u prosečnim vrednostima od 2000 evra.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović podsetila je da je Ugovor o saradnji između Grada Kruševca i organizacije “Help” potpisan prošle godine.

– Cilj projekta je doprinos smanjenju siromaštva, socijalnoj inkluziji, održivom i inkluzivnom ekonomskom razvoju, kao i ostvarivanju zadovoljavajućih uslova rada za sve, putem obezbeđivanja poboljšanog pristupa tržištu rada i zapošljavanju. Ukupna vrednost projekta za Grad Kruševac je 43.000 evra, od čega je učešće Grada 12.000 evra – rekla je Jasmina Palurović.

Ona je naglasila da je osim materijalne podrške bitna i edukativna komponenta, s obzirom da su korisnici završili osnovnu preduzetničku obuku. Prema njenim rečima, čak 40 odsto dobitnika su žene, što je dobar pokazatelj da se efikasno radi na procesu njihovog osnaživanja. Ruralno stanovništvo je zastupljeno sa 30 odsto, a mladi čine 20 odsto. Projektom je podržano 20 delatnosti – 10 zanatskih, sedam uslužnih i tri poljoprivredne.

Ova vrsta pomoći pri samozapošljavanju nije jedina podrška koju Grad Kruševac pruža nezaposlenim licima. U saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja, već postoje programi i mere koji uspešno funkcionišu više godina.

Podsećamo, Kruševac je nedavno posetio novi ministar sporta i omladine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime