Kraljevo: Ima nejasnoća oko samog procesa e-Arhiviranja

0
skeniranje dokumenta
Foto: Ilustracija, Canva

Biće dovoljno novca za opremu. Proradiće i platforma. Arhivare u Gradskoj upravi Kraljevo više muči šta će se dogoditi sa postojećom papirnom arhivom.

U Kraljevu, arhivski radnici u Gradskoj upravi, imali su nekoliko obuka. Ipak ostalo im je nekoliko nedoumica, i koristile bi im dodatne obuke, rekla je za Portal Naša mesta Danijela Jović, arhivski radnik.

Dobro je i to što su opredeljena sredstva za nabavku opreme. Ipak, glavno pitanje je šta će se dogoditi sa papirnom arhivom.

“Nema nas dovoljno, na poslovima arhiviranja trenutno radi samo jedan zaposleni. Nije jasno da li će biti potrebno unositi i popisivati celokupnu arhivu, što bi zahtevalo angažovanje novih zaposlenih”, kaže Danijela Jović.

Druga nedoumica je dinamika obaveznog arhiviranja elektronskih dokumenata.

“Da li obavezno arhiviranje treba da se sprovodi svakodnevno, nedeljno ili mesečno? Za sada ne postoje jasni propisi koji bi odgovorili na ovo pitanje. Nejasna je i buduća povezanost između naše arhive i istorijskog arhiva, kao i procesa arhiviranja i predaje predmeta istorijskom arhivu”, dodala je Jović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime