Kragujevac: Dobri rezultati programa „Moja prva plata“

0
Fotografija preuzeta sa sajta kragujevac.ls.gov.rs

U okviru projekta „Moja prva plata“ u Kragujevcu je radno angažovano oko 30 mladih medicinske i nemedicinske struke.

Mladi stručnjaci su zaposleni u Domu zdravlja Kragujevac, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika i Institutu za javno zdravlje, prenosi zvanični sajt Grada Kragujevca.

Kroz Program „Moja prva plata“ do sada je više od 25.000 mladih angažovano u različitim institucijama i ustanovama. Ove godine je u Domu zdravlja Kragujevac, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika i Institutu za javno zdravlje angažovano tridesetak mladih ljudi. Među njima je najviše doktora medicine, medicinskih tehničara, ali i psiholog i socijalni radnik.

Zahvaljujući Vladi Srbije i Programu „Moja prva plata“ Dom zdravlja Kragujevac zaposlio je 26 lica, od kojih je 20 doktora medicine, potvrdio je direktor Doma zdravlja Kragujevac Vasilije Antić.

– Narednih devet meseci doktori, medicinske sestre, psiholog i socijalni radnik sticaće iskustva jer su oni budućnost Kragujevca. Dosadašnje iskustvo učestovanja u ovom Programu je pokazalo da su oni koji su konkurisali pokazali zaiteresovanost za dalji rad dobili i stalno zaposlenje – rekao je Antić.

Program Vlade Srbije „Moja prva plata“ sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje.

Podsećamo, u Kragujevcu je počela primena „e-pisarnice“.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime