Kragujevac: Počela primena ePisarnice, manji problemi nedostatak tehničke opreme

0
prijem dokumenata
Foto: Ilustracija, Canva

Uvođenje softverskog rešenja ePisarnica u Gradsku upravu Kragujevac već neko vreme radi. Upotreba ovog rešenja omogućava efikasnu i brzu razmenu dokumenata između GU i državnih organa.

Prema rečima Marije Šapić, v.d. načelnika Gradske uprave Kragujevac za ljudske resurse, opšte i zajedničke poslove, svi povereni, opšti i izvorni postupci učitani su u Katalog izvornih postupaka sredinom januara.

“Zaposlenima su otvoreni nalozi i date određene uloge, kao što su formiranje, obrada, dostava, arhiviranje predmeta… Jedini manji problemi su nedostatak tehničke opreme: skenera, štampača A3 formata”, rekla je ona za Portal “Naša mesta”.

Kako bi zaposleni imali pristup ePisarnici potrebno je da imaju kvalifikovani elektronski sertifikat ili aplikaciju Consent ID na mobilnom telefonu.

“Grad Kragujevac je već delimično počeo da koristi ePisarnicu, a od 1. februara,  kada stupa na snagu da se primenjuje Uredba o kancelarijskom poslovanju organa državne uprave, očekujemo da sve gradske uprave i službe pređu na ePisarnicu”, dodala je Marija Šapić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime