„Dani socijalne zaštite“ u Novom Sadu

0
Fotografija preuzetaa sa sajta novisad.rs

Naconalna konferencija „Dani socijalne zaštite“ otvorena je u amfiteatru „Sportskog i poslovnog centra Vojvodina“ u Novom Sadu.

Otvaranju konferencija sa međunarodnim učešćem prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, prenosi zvanični sajt Grada Novog Sada.

Konferencija se održava u organizaciji novosadskog Centra za socijalni rad i trajaće do 15. maja.

– U Novosadskom centru za socijalni rad postoji sistem podrške deci, odraslim i starima – Dnevni boravak za decu i mlade iz porodica u riziku, Prihvatilište za decu „Sigurna dečija kuća“, Prihvatilište za žene i decu ugrožene porodičnim nasiljem „Sigurna ženska kuća“, Savetovalište za brak i porodicu, Svratišta za beskućnike, Svratište za decu ulice i slično.. U toku 2023. godine, oko 30.000 građana Novog Sada obratilo se Centru za razne vrste prava, mera i usluga. Zbog toga su važni ovakvi susreti, na kojima se razmenjuju znanja i iskustva. Važno je da što više govorimo o socijalnim temama i iz ugla struke jer su ove grupe stanovništva najosetljivije – rekao je Đurić i dodao da je od 2018. godine broj primalaca novčane socijalne pomoći opao u proseku za 2,5 odsto, što je rezultat ekonomskog osnaživanja.

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Marina Vidojević istakla je da sistem starateljstva u Srbiji funkcioniše dobro, te da je cilj da se dodatno razvije i unapredi, jer se, kako je rekla, snaga države ogleda u tome da svim građanima bude ravnomerno pružena podrška i pomoć.

Direktorka Centra za socijalni rad Grada Novog Sada  Jelena Zorić zahvalila je na podršci svim državnim i gradskim institucijama i istakla da brigu o socijalnoj zaštiti treba prepustiti stručnim, odgovornim i posvećenim ljudima koji su spremni da žrtvuju sebe da bi spasavali druge.

Podsećamo, Novi Sad je jedna od lokalnih samouprava koje najviše podržavaju zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime