Beograd dobija Centar za četvrtu industrijsku revoluciju

0
centar za četvrtu industrijsku revoluciju
Foto: Naša mesta

U sedištu Svetskog ekonomskog foruma u Ženevi potpisan je Sporazum o uspostavljanju Centra Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji, objavljeno je na sajtu Vlade Republike Srbije.

Sporazum su potpisali direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu dr Mihailo Jovanović i izvršni direktor zadužen za centre Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju Džeremi Jurgens. Potpisivanju je prisustvovala i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Centar Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji biće 16. u mreži centara WEF-a u svetu i prvi u regionu Zapadnog Balkana.

Počeće sa radom 1. marta, a funkcionisaće kao neprofitna organizacija i platforma za javno-privatno partnerstvo i saradnju za četvrtu industrijsku revoluciju, dok će fokus rada biti na veštačkoj inteligenciji i bioinženjeringu.

Centar će raditi u okviru Kancelarije za IT i elektronsku upravu Vlade Srbije, a sarađivaće sa naučnim institutima, državnim ustanovama i privatnim sektorom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime