PKS: Srpski proizvodi na sajmu prehrambenih proizvoda u Moskvi od 7. do 11. februara

0
Prodekspo
Foto: Ilustracija, Pexels

Privredna komora Srbije je najavila da će u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije organizovati tradicionalno učešće srpskih kompanija na sajmu prehrambenih proizvoda u Ruskoj Federaciji i regionu „Prodekspo-2022“ od 7. do 11. februara.

– Trinaest srpskih kompanija promovisaće u Moskvi proizvodne programe mlečnih proizvoda, sireva, kajmaka i mlečnih namaza, mesnih prerađevina, kašica za decu, džemova, voćnih sokova, smrznutog i sušenog voća i povrća, konditorskih proizvoda, alkoholnih proizvoda, vina i rakije, navodi se u saopštenju PKS.

Kako je istaknuto, Prodekspo je najveća i najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije u Ruskoj Federaciji i Evroaziji u okviru koje se, pored prezentacija najsavremenijih tehnologija u proizvodnji hrane, organizuju i poslovni susreti i komercijalni pregovori proizvođača, izvoznika i distributera, kao i predstavnika vodećih federalnih i regionalnih maloprodajnih trgovinskih lanaca.

Svake godine sajam „Prodekspo“ poseti preko 70.000 posetilaca iz preko 110 zemalja.

Ove godine očekuje se učešće preko 2600 izlagača, a neke od zemalja, koje će se pored Srbije predstaviti sa svojim nacionalnim štandovima, su Italija, Argentina, Brazil, Španija, Irska, Severna Makedonija, Turska, Francuska, Portugalija, Moldavija, Urugvaj, Kazahstan, Jermenija Azerbejdžan, Uzbekistan.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime