Opština Surdulica u programu energetske efikasnosti

0
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Potrebno definisati jasnu ideju o koracima u razvoju i implementaciji energetske efikasnosti na području Opštine Surdulica, dela Pčinjskog okruga, ali ujedno i raditi na podizanju svesti o očekivanim investicijama i mogućnostima finansiranja.

Tako je i sa dva objekta Predškolske ustanove „Naša radost“ u Surdulici.

S obzirom na brzi trend podizanja odnosno zaoštravanja kriterijuma koje bi objekti trebalo da zadovolje po pitanju energetske efikasnosti pristupilo se izradi projektno-tehničke dokumentacije uz poboljšanje energetskih svojstava objekta.

Važno je da javni objekti obrazovnog karaktera u kome se odvija celodnevni boravak najmlađih građana budu zdrava sredina, da fasade budu provetrene, da bude ugrađena energetski efikasna rasveta, da funkcioniše sistem grejanja i hlađenja.

Poboljšanje kvaliteta vazduha u zatvorenim sredinama trebalo bi da podrazumeva: zamenu kompletne stolarije, poboljšanje energetske efikasnosti zamenom postojeće fasade i ugradnja nove koja je deblja, izradu propisane termoizolacione krovne konstrukcije, zamena postojećeg kotla na ugalj novim kotlom na pelet, prenamena dve prostorije u grupnu sobu za korisnike sa propisanim sanitarnim čvorom, kao i zamena elektroenergetskih kablova većih performansi.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Opštine Surdulica u okviru projekta „Energetska efikasnost opštine Surdulica“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime