Zrenjanin: Prijem za vatrogasce po povratku iz Grčke

0
Fotografija preuzeta sa sajta zrenjanin.rs

Grad Zrenjanin je upriličio svečani prijem za vatrogasce-spasioce koji su tokom jula i avgusta pomagali u gašenju velikih požara u Grčkoj.

Srbija je preko Ministarstva unutrašnjih poslova – Sektora za vanredne situacije, uputila vatrogasno-spasilačke jedinice u Grčku, kao pomoć u gašenju velikih požara u toj zemlji, prenosi zvanični sajt Grada Zrenjanina.

U sastavu jedinice upućene u regiju Evros, među četrdeset vatrogasaca bila su i dva pripadnika Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin, za koje je gradonačelnik Simo Salapura priredio prijem. Prijemu su prisustvovali vatrogasci-spasioci Ognjen Dejanović i Gojko Šešlija, kao i načelnik Odeljenja za vanredne situacije PU Zrenjanin Goran Marjanović i komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin Branislav Milosavljević.

Salapura je rekao da bi svi trebalo da budemo ponosni na vatrogasce-spasioce koji su bili u sastavu jedinice iz Srbije.

– Zaista se radi o humanom činu, iniciranom iz našeg grada, ali i čitave Srbije, da se na ovakav način pomogne prijateljskom grčkom narodu i na tome čestitam momcima – rekao je Salapura.

Prijem za pripadnike VSB Zrenjanin organizovan je u okviru obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije MUP Srbije, kao i održavanja Izborne skupštine Vatrogasnog saveza Srbije u Zrenjaninu, a uz gradonačelnika prisustvovali su i njegovi saradnici – zamenik Saša Santovac, predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić i član Gradskog veća Dragan Ćapin, koji je ujedno i na funkciji predsednika Vatrogasnog saveza Srbije.

Vatrogasac-spasilac Gojko Šešlija istakao je da su pripadnici jedinice iz Srbije, u ljudstvu i vozilima, pomagali grčkim kolegama u gašenju požara širom te grčke regije i istoimenog nacionalnog parka. To su im, ujedno, bile i prve akcije gašenja požara van naše zemlje.

Podsećamo, Grad Zrenjanin je uputio Javni poziv za bespovratnu pomoć za sanaciju štete u velikim nevremenima tokom jula i avgusta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime