Zrenjanin: Finansijska pomoć za lečenje dece

0
Foto: Ilustracija, Pexels, Vidal Balielo Jr.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uputio je javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece.

Kao i prethodnih godina, Grad Zrenjanin omogućava finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa svoje teritorije, a maksimalno iznosi 150.000 dinara po zahtevu, prenosi zvanični sajt Grada Zrenjanina.

Sredstva su namenjena za lečenje, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura na teritoriji Srbije i inostranstvu. Takođe, obuhvaćeno je obezbeđivanje lečenja u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji uz angažovanje inostranog  stručnjaka. Sredstva se isplaćuju u jednokratnom iznosu.

Zahtev može da se podnese isključivo za lečenje, lekove, medicinske procedure, dijagnostike i pomagala koja se preporučuju, naučno su dokazana i prihvaćena u praksi, kao i da ne predstavljaju eksperimentalne oblike lečenja.

Rok za podnošenje zahteva sa potrebnom dokumentacijom je do utroška sredstava , a svi detalji dostupni su u tekstu Javnog poziva koji je dostupan i u delu Oglasi i konkursi.

U toku 2021. godine, kada je ova akcija prvi put realizovana, pravo na finansijsku podršku grada ostvarilo je 18 dece, a ukupan iznos odobrenih sredstava iznosio je više od 1,5 miliona dinara. Budući da je postojala potreba za ovim vidom pomoći, prošle godine opredeljeno je više sredstava, odnosno dva miliona dinara.

Podsećamo, Grad Zrenjanin je nedavno započeo podelu opreme za reciklažu i sakupljanje otpada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime