Zrenjanin: Bolnicama 200.000 dolara od Rotari kluba

0
Fotografija preuzeta sa sajta zrenjanin.rs

01Zrenjaninski Rotari klub obezbedio je gotovo 200 hiljada dolara za nabavku aparata i medicinske opreme za dve bolnice.

Sredstva su namenjena Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” i Plućnu bolnicu “Dr Vasa Savić”, prenosi zvanični sajt Grada Zrenjanina.

Tim povodom, u Gradskoj kući promovisana je donacija i upričen prijem za predstavnike Rotari kluba i zdravstvenih ustanova koje su dobile pomoć.

Gradonačelnik Simo Salapura zahvalio je zrenjaninskom Rotari klubu na vrednoj donaciji, ali i na njihovim dosadašnjim aktivnostima u kojima se prepoznaju društvena odgovornost i briga za lokalnu zajednicu.

Predsednik Rotari kluba Zrenjanin Jovan Momirski pomenuo je neke od akcija realizovanih u prethodnom periodu.

– Započeli smo akciju uređenja spomen-bisti u Aleji velikana u Karađorđevom parku, obezbedili smo donaciju za Sigurnu kuću i korisnike, donirali smo m-bot robotiće i dronove osnovnim školama i organizovali takmičenje u njihovom korišćenju, a u saradnji sa JKP “Čistoća i zelenilo” započeli smo formiranje novog parka u Ulici Uroša Predića u Zrenjaninu. Aktuelna donacija bolnicama vredna je 192 hiljade dolara. Rotari klub će se truditi i u narednom periodu da pomaže lokalnoj zajednici – rekao je Momirski.

 Učesnici u projektu humanitarne pomoći bolnicama su rotari klubovi iz Zrenjanina i Kolorada (SAD), Rotari fondacija i Projekat C.U.R.E., uz saradnike “Medicinski instrumenti i tehnologije” Novi Sad i ISCO International Zrenjanin. Bolnicama su uručena 4 električna bolesnička kreveta, 24 kreveta za intenzivnu negu, 2+2 klinička monitora za intenzivnu negu, inkubator, dvoja kolica – nosila i drugi manji medicinski instrumenti i pribor.

Podsećamo, u Zrenjaninu je nedavno održana konferencija posvećena ponuđačima u javnim nabavkama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime