Zrenjanin: 2,3 miliona za ozelenjavanje Karađorđevog parka

0
Fotografija preuezta sa sajta zrenjanin.rs

Ministarstvo zaštite životne sredine dodelilo je 2,3 miliona dinara Gradu Zrenjaninu za sufinansiranje obnove zelenila u Karađorđevom parku.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura potpisao je ugovor o dodeli sredstava, prenosi zvanični sajt Grada Zrenjanina.

Svečanosti u Palati Srbija prisustvovali su predstavnici više od pedeset gradova i opština kojima su ugovori dodeljeni po osnovu Javnog konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. godini.

Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je ovim povodom sredstva u ukupnom iznosu od 100 miliona dinara. Sredstva će biti utrošena za nabavku sadnica i izvođenje radova na pošumljavanju i ozelenjavanju autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu koje je u nadležnosti jedinica lokalnih samouprava.

Obraćajući se prisutnim predstavnicima gradova i opština, ministarka Irena Vujović istakla je da je ovo peta godina zaredom kako se na konkurs ministarstva javlja sve veći broj lokalnih samouprava.

– Konkurs je raspisan sa ciljem da se poboljša kvalitet vazduha u gradovima i opštinama. Realizacija ovih projekata uslediće u najvećem broju slučajeva na jesen. Ministarstvo zaštite životne sredine priprema Javni konkurs za sanaciju divljih deponija na teritorijama lokalnih samouprava – rekla je Irena Vujović.

Simo Salapura je istakao da je Ministarstvo zaštite životne sredine još jednom prepoznalo projekte grada koji se tiču ekologije, a koji se realizuju u okviru aktivnosti „Zeleni Zrenjanin“.

– Obezbedili sredstva za završetak prve faze rekonstrukcije najvećeg gradskog parka, Karađorđevog parka, koju smo počeli u novembra prošle godine. Nakon obnove zelenila u parku koji se prostire na površini od oko pet hektara, pristupićemo narednoj fazi uređenja i uvođenju dodatnih sadržaja – rekao je Salapura.

Podsećamo, Grad Zrenjanin je nedavno dodelio auto-sedišta roditeljima najmlađih sugrađana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime