Vranje: Jubilej Škole animiranog filma – ŠAF

0
vranje jubilej
Fotografija preuzeta sa sajta vranje.org.rs

Vranjska Škola animiranog filma (ŠAF), svečanom akademijom i promocijom monografije u Pozorištu ,,Bora Stanković’’, obeležila je jubilej – 35 godina postojanja i rada.

Prema rečima predsednika Skupštine dr Dejana Tričkovića, ŠAF – Škola animiranog filma, postala je sinonim za animaciju ne samo na prostorima Srbije i bivše Jugoslavije, već i sveta, prenosi zvanični sajt Vranja.

,,Da je tako potvrđuju produkcija, broj polaznika, organizovanje ,,Zlatnog puža“ sa Svetskim festivalom animiranog filma i Internacionalnom radionicom, kao i veliki broj priznanja i nagrada“.

Velika ljubav prema animaciji, kontinuitet u radu, posvećenost i aktuelnost u branši kojom se bave izdvojili su vranjske šafovce kao vrhunske animatore. Grad Vranje ponosi se svojom Školom animiranog filma i spreman je, kao i do sada, da podrži sve njene aktivnosti, dodao je predsednik Tričković.

Na promociji je naglašeno i da će ŠAF u svoju filmografiju uskoro upisati 350. film, ali i da je ove godine tačno 25 godina od organizovanja prve radionice i početka organizovanja internacionalnih manifestacija iz oblasti animiranog filma u Vranju.

obeležavanje jubileja
Fotografija preuzeta sa sajta vranje.org.rs

O monografiji koja je objavljena povodom 35 godina postojanja i rada ŠAF – a govorila je autorka Nela Ćurčija. Ona je naglasila da nije bilo lako izdvojiti najvažnije momente proteklih 35 godina i smestiti na 250 strana.

Povodom jubileja zahvalnice za nesebičnu pomoć u radu Javne ustanove ,,Škola animiranog filma“ dobili su Grad Vranje i Ministarstvo kulture i informisanja.

Za počasne članova ŠAF – a proglašeni su Stevica Živkov, Božidar Zečević i Miroslav Simonović, koji se i zahvalio u ime nagrađenih. Obeležavanje jubileja završeno je otvaranjem izložbe iz bogate arhive ŠAF – a.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime