Vojvodina: Završena rekonstrukcija i opremanje „Agrokampusa

0
Fotografija preuzeta sa sajta vojvodina.gov.rs

Premijer Vojvodine Igor Mirović posetio je Nacionalni istraživačko-obrazovni centar inovacionih tehnologija – „Agrokampus“ u Temerinu.

Poseta pokrajinskog premijera organizovana je povodom završetka rekonstrukcije i opremanja objekta za oglede u živinarstvu Poljoprivrednog fakulteta, prenosi zvanični sajt Vojvodine.

Iz budžeta Vojvodine je za rekonstrukciju i opremanje objekta izdvojeno 24 miliona dinara.

– Pokrajinska vlada nastavlja ulaganje u znanje i Univerzitet u Novom Sadu. Otvoren je rekonstruisani deo „Agrokampusa“ Poljoprivrednog fakulteta namenjenog živinarstvu. To je prva faza investiranja, jer je plan da se obezbedi najsavremenija oprema u poljoprivrednoj proizvodnji kako bi se „Agrokampus“ razvijao i u stočarstvu, ali i u svim drugim segmentima poljoprivrede. Cilj je da ovo postane razvojno-istraživački i obrazovni centar kojim možemo da se ponosimo širom Evrope – izjavio je Mirović.

Prema njegovim rečima, poslednjih godina se pokazalo da je važno da obezbedimo nezavisnost i samostalnost kada je reč o poljoprivrednoj proizvodnji.

– Na ovom mestu se studentima i poljoprivrednim proizvođačima prenose znanja iz najsavremenijih tehnologija u agraru i ′Agrokampus′ ima ogroman potencijal. Stoga je važno da narednih godina ulažemo još veća sredstva kako bismo mogli da pokažemo stručnoj javnosti kakav kvalitet imamo u obrazovnom procesu i poljoprivrednoj proizvodnji – dodao je predsednik Mirović.

Kada je reč o nastavku ulaganja Pokrajinske vlade u Univerzitet u Novom Sadu, Mirović je najavio da će naredne godine biti projektovan Naučno-tehnološki park 2, koji će takođe biti u kampusu Univerziteta, sa površinom od preko 20.000 kvadrata, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila sredstva, a procedura će biti započeta u januaru.

Podsećamo, Vlada Vojvodine učestvovala je nedavno na prvom forumu održivog investiranja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime