Vojvodina: Više od 100 miliona za projekte iz oblasti sporta

0
Fotografija preuzeta sa sajta vojvodina.gov.rs

Vlada Vojvodine obezbedila je 103,6 miliona dinara za projekte odobrene na tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport.

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović uručio tim povodom je 344 ugovora i rešenja za projekte, prenosi zvanični sajt AP Vojvodina.

U pitanju su konkurs za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju sporta u AP Vojvodini, konkurs za finansiranje posebnog programa organizacije i učešća na međunarodnim manifestacijama od značaja za AP Vojvodinu, kao i konkurs za finansiranje posebnog programa afirmacije školskog i univerzitetskog sporta u AP Vojvodini.

Mirović je rekao da se posle veoma teške nedelje u našoj zemlji, moraju nastaviti i unaprediti procesi i društvene oblasti koje donose zdraviju i humaniju sredinu.

– Vojvodina je poznata po tome što je minulih decenija iznedrila najpoznatije sportiste i klubove koji su proslavili našu zemlju i ponosimo se time. Verujem da ćemo uz finansijsku pomoć koja je veća nego ranijih godina zajednički stvoriti uslove za razvoj budućih šampiona u brojnim sportovima – rekao je Mirović.

Podsećamo, pokrajinski premijer je pre nekoliko dana obišao radove na izgradnji sportske hale u Novom Kneževcu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime