Ministarstvo: 100.000 poljoprivrednika dobilo novac

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Isplate za davanja po hektaru su u toku i do sada je sredstva dobilo oko 100.000 poljoprivrednih proizvođača.

Javni poziv za davanja po hektaru u iznosu od 9.000 dinara raspisan je 7. aprila, a  poljoprivredni proizvođači će svoje zahteve moći da podnose do 31. Maja, piše zvanični sajt Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Shodno najavama, nema čekanja zatvaranja javnog poziva već se poljoprivrednicima sredstva isplaćuju odmah po obradi zahteva, kako bi što pre dobili novac koji im je potreban. Subvencija po hektaru obuhvata 6.000  dinara, plus dodatnih 3.000 dinara regresa za gorivo, a interesovanje poljoprivrednika je veliko i do sada se po ovom javnom pozivu prijavilo 235.000 proizvođača.

U toku je javni poziv za subvencije za krave za uzgoj teladi, a kako bi poljoprivrednici stigli da prikupe dokumentaciju i prijave se za željenu subvenciju, krajnji rok za prijavu je produžen do 15. maja.

Javni poziv za subvencije za krave za uzgoj teladi za tov je raspisan 10. aprila i prvobitno je bilo predviđeno da traje do 10. maja.

Podsećamo, Ministarstvo je nedavno saopštilo da se informacije o informacionom sistemu eAgrar mogu dobiti isključivo putem zvaničnih kanala komunikacije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime