Vojvodina: UKC Vojvodine dobio novu laboratoriju

0
Fotografija preuzeta sa sajta vojvodina.gov.rs

Univerzitetski klinički centar Vojvodine dobio je mikrobiološku laboratoriju u Centru za laboratorijsku medicinu.

Laboratorija zadovoljava zahteve i standarde dijagnostike tercijarne ustanov, a vredna je 80 miliona dinara, prenosi zvanični sajt Vojvodine.

Izgradnju laboratorije finansirala je Pokrajinska vlada, a premijer Igor Mirović istakao je da je sada znatno unapređen proces rada UKCV.

–  Do sada su sve analize morale da se šalju u Institut za javno zdravlje Vojvodine, što više neće biti slučaj – rekao je Mirović.

Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi, u Centru za radiologiju adaptiran je prostor i nabavljen aparat za magnetnu rezonancu sa pripadajućom opremom. Pokrajinska vlada finansirala je građevinske radove – obnovu fasade, zamenu stolarije, sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže – u objektu u kome su smešteni Centar za radiologiju i Centar za laboratorijsku medicinu. U okviru tog objekta u funkciji je i savremena automatizovana laboratorija u kojoj se rade biohemijske i imunohemijske analize.

– Već šest-sedam godina traju naši zajednički napori da modernizujemo Klinički centar Vojvodine. Rekonstruisali smo do sada 13 klinika, obnovili opremu i poboljšali uslove za rad zaposlenih, lečenje i boravak pacijenata – dodao je Mirović.

Podsećamo, Vlada Vojvodine obezbedila je ove godine više od 100 miliona dinara za projekte iz oblasti sporta.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime