NAJU: Saradnja sa Univerzitetom „Gvido Karli“

0
Fotografija preuzeta sa sajta napa.gov.rs

Nacionalna akademija za javnu upravu potpisala je Memorandum o saradnji sa italijanskim Univerzitetom „LUISS Gvido Karli“.

Tim povodom, delegacija NAJU predvođena v.d. direktora Dejanom Miletićem posetila je Rim, prenosi zvanični sajt Akademije.

Memorandumom o saradnji ozvaničeni su prethodno prepoznati pravci međuinstitucionalnog partnerstva. Ovaj dokument pruža okvir za realizaciju zajedničkih projekata koji će doprineti razmeni znanja iz različitih oblasti od značaja za javnu upravu.

Tokom posete, predstavnici Akademije učestvovali su na okruglom stolu i diskutovali o bilateralnim odnosima i približavanju dve države, ali i o reformi javnih uprava gde će razmena iskustava biti dragocena. Osim toga, govorilo se i na teme političkih, ekonomskih i bezbednosnih aspekata regiona Zapadnog Balkana. Na taj način, predstavnici Akademije imali su priliku da sa relevantnim akterima iz regiona i Evrope podele specifično iskustvo Srbije u kontekstu ovih izuzetno važnih tema.

Univerzitet LUISS Gvido Karli u Rimu osnovan je na inicijativu rukovodstva Konfindustrije 1977. godine. Ime je dobio po prvom predsedniku Univeriteta Gvidu Karliju, bivšem Guverneru Banke Italije i predsedniku Konfindustrije. Rangiran je kao najbolji univerzitet za oblast političkih nauka u Italiji i jedan od vodećih obrazovnih institucija u ovoj oblasti u svetu.

Podsećamo, Nacionalna akademija za javnu upravu sarađuje sa Ministarstvom za ravnomerni regionalni razvoj.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime