Vojvodina: Podržani projekti 13 lokalnih samouprava

0
Fotografija preuzeta sa sajta vojvodina.gov.rs

Vlada AP Vojvodina, preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja, sufinansiraće ove godine 15 projekata lokalnih samouprava.

Ukupna vrednost konkursa je 2,6 milijardi dinara, a podržani su projekti 13 lokalnih samouprava, prenosi zvanični sajt AP Vojvodina.

Sufinansiraće se projekti u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kao i razvoja sporta.

U oblasti saobraćajne infrastrukture na teritoriji šest gradova i opština, sa 791,6 miliona dinara nastaviće se ulaganje u izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih saobraćajnica, uključujući i biciklističke staze, čime se poboljšava bezbednost svih učesnika u saobraćaju i doprinosi boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti.

Za nastavak radova na izgradnji novog bulevara u Rumi, kao i za kompletnu rekonstrukciju Pavlovačke ulice, opštini Ruma dodeljeno je 200 miliona dinara.

Gradu Subotici je dodeljeno 150 miliona dinara za završetak izgradnje i rehabilitacije javnih puteva.

Opština Apatin nastavlja sa projektom rehabilitacije i izgradnje novih saobraćajnica, te je obezbeđeno dodatnih 100 miliona dinara. Novac je obezbeđen i za nastavak izgradnje ulica na teritoriji opštine Senta, rehabilitaciju javnog puta Srpska Crnja – Radojevo na teritoriji opštine Nova Crnja, kao i za drugu fazu radova na rekonstrukciji saobraćajnica sa infrastrukturom u ulicama Dimitrija Tucovića i Kneza Mihaila Obrenovića u Pančevu.

Sa ukupno 955 miliona dinara Pokrajinska vlada je podržala projekte lokalnih samouprava u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda. Za nastavak izgradnje sekundarne kanalizacione mreže, ukupne dužine oko 28,5 kilometara u Feketiću, izdvojeno je 500 miliona dinara.

Nastavlja se i podrška u rešavanju problema odvođenja otpadnih voda na teritoriji grada Pančeva, za šta je obezbeđeno dodatnih 80 miliona dinara. Opštini Kanjiža odobreno je dodatnih 100 miliona dinara za početak izgradnje kanalizacione mreže u naselju Vasiljevo, a Gradu Kikindi 150 miliona za izgradnju sekundarne atmosferske kanalizacije.

Pokrajinska vlada je obezbedila i 735,8 miliona dinara za nastavak projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, a novac je dodeljen opštinama Bačka Palanka, Bačka Topola i Srbobran.

Biće nastavljeno finansiranje izgradnje kompleksa zatvorenih bazena u Bačkoj Topoli, kao i  nastavak izgradnje fiskulturne sale u Putincima, u opštini Ruma, a za ovu namenu izdvojeno je 100 miliona dinara.

Podsećamo, Vlada Vojvodine sufiranansira uređenje industrijske zone u Temerinu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime