Užice: Dva miliona za omladinske projekte

0
Fotografija preuzeta sa sajta uzice.rs

Grad Užice obezbedio dva miliona dinara iz budžeta Grada za podršku omladnskim projektima u tekučoj godini.

Iznos od dva miliona dinara je za 300.000 veći u odnosu na prošlogodišnje izdvajanje za ovu namenu, prenosi zvanični sajt Grada Užica.

Konkurs za finansiranje, odnosno sufinansiranje programa za omladinu otvoren je do 11. marta. Grad će finansirati programe od opšteg interesa za lokalnu zajednicu, koji se odnose na obezbeđivanje kvalitetnih edukativnih, kulturnih i zabavnih sadržaja za mlade, razvijanje omladinskog volonterizma, negovanje zdravih stilova života mladih, kao i programe podrške talentima, mladima sa invaliditetom, socijalno ugroženim.

Sredstva i u iznosu od 100.000 do 300.000 dinara po programu dodeljuju se za projekte koji će biti relaizovani do 31. decembra ove godine, a na osnovu kriterijuma koji su definisani konkursom.

Neophodna dokumentacija i obrasci za prijavljivanje dostupni su na zvaničnoj internet stranici grada Užica, gde će biti objavljena i lista vrednovanja i rangiranja prijavljenih programa. Listu utvrđuje komisija u roku od 60 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

Podsećamo, Grad Užice je nedavno obezbedio 20 lap-top računara za ambulante, škole i vrtiće.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime