PKS: Srpske kompanije na sajmu u Nirnbergu

0
Fotografija preuzeta sa sajta pks.rs

Domaće kompanije koje su učestvovale na Međunarodnom sajmu organske hrane u Nirnbergu sklopile su poslove vredne više od osam miliona evra.

Vrednost ugovorenih poslova procenjena je na osnovu potpisanih ugovora, prenosi zvanični sajt Privredne komore Srbije.

Bojana Lalović iz Centra za organizaciju sajmova Privredne komore Srbije navodi da su prve analize učešća kompanija iz Srbije na najvećem specijalizovanom Međunarodnom sajmu organske hrane, pokazuju da su domaće firme imale više od 900 B2B sastanaka sa kupcima iz regiona, ali i iz Nemačke, Francuske, Holandije, Švajcarske, Belgije, Poljske, SAD, Kanade.

– Na sajmu, koji je održan od 13. do 16. februara, predstavilo se osam srpskih kompanija. U okviru nacionalnog paviljona Srbije, pod sloganom „We speak organic“, srpski organski proizvođači predstavili su širok proizvodni asortiman od svežeg, sušenog i zamrznutog voća i povrća, voćnih pirea, do proizvoda od žitarica, organskih testenina, voćnih namaza i organskog meda – rekla je Bojana Lalović.

Ona je dodala da je ovogodišnji Sajam ugostio je 2.550 izlagača iz 94 zemlje sveta i bio prilika za naše kompanije da razgovaraju sa svetskim distributerima, maloprodajnim lancima i uvoznicima iz sektora ogranske proizvodnje.

Ovogodišnji nastup organizovan je pod sloganom „We speak organic – Organic product from Serbia – Tradition Transformed into Innovation” uz podršku Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO) i Nacionalnom asocijacijom „Serbia Organica“.

Podsećamo, Srbija se, posredstvom Privredne komore, nedavno predstavila i na sajmu farmaceutske industrije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime