Temerin: Počela izgradnja fabrike vode

0
Fotografija preuzeta sa sajta vojvodina.gov.rs

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović položio je kamen-temeljac za izgradnju fabrike vode u Temerinu.

Fabrika vode će se prostirati na 3.000 kvadratnih metara, a finansiranje je obezbedila pokrajinska Vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja, prenosi zvanični sajt AP Vojvodina.

Reč je o izgradnji postrojenja za prečišćavanje bunarske vode sa izvorišta „Staro Đurđevo“, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 1,6 milijardi dinara.

– Pokrajinska vlada finansiranjem ovog projekta nastoji da dugoročno reši pitanje vodosnabdevanja u Temerinu. Verujem da ćemo u naredne dve godine, a prema najavama izvođača radova i ranije, prema složenom tehnološkom postupku, dobiti zdravu pijaću vodu čime će biti rešen višedecenijski problem građana ove opštine – rekao je Mirović.

Prema njegovim rečima, izgradnja fabrike vode počela je nakon višemesečne analize preko pilot-postrojenja, koja je pokazala na koji način pristupiti rešavanju ovog problema.

– Nova fabrika vode će biti veoma važna za razvoj temerinske opštine, jer će njen kapacitet biti veći nego što su trenutne potrebe građana – dodao je Mirović.

Predsednik Opštine Temerin Mladen Zec rekao je da će na izvorištu „Staro Đurđevo“ biti gotovo učetvorostručen kapacitet – sa postojećih 35 litara biće povećan na 130 litara u sekundi, što će u narednom periodu biti dovoljno da se zadovolje potrebe oko 45.000 stanovnika temerinske opštine.

Podsećamo, Vlada AP Vojvodina saopštila je pre nekoliko dana da će sa 2,6 milijardi dinara podržati 15 projekata u 13 lokalnih samouprava.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime