U Novom Bečeju u toku javni konkurs za energetsku sanaciju

0
energetska efikasnost pirot
Foto: Ilustracija, Pixabay

Opština Novi Bečej raspisala je 13. maja javni konkurs za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske efikasnosti u domaćinstvima.

Domaćinstva koja u sledećoj fazi energetske sanacije budu ostvarila pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata koji će biti izabrani na ovom konkursu.

U energetskoj sanaciji moći će da se zamene spoljni prozori i vrata, da se uradi termička izolacija zidova i podova i izoluju krovni pokrivači na porodičnim kućama. Takođe, moći će da se nabave ili zamene postojeći kotlovi efikasnijim, kao i nabave i ugrade toplotne pumpe.

Predviđena je i mogućnost i da se u okviru mera energetske sanacije ugrade solarni kolektori kao i postavi instalacija za centralnu pripremu potrošne tople vode za grejanje, sanitarne potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

U prvoj fazi, biće odabrani privredni subjekti koji zadovoljavaju uslove za isporuku dobara i usluga a u drugoj će biti raspisan konkurs za građane.

Rok za prijavu privrednih subjekata je 27. maj 2022. godine.

Dodatne informacije dostupne su na linku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime