Prijave za nebesko trčanje na Staroj planini do 16. maja

0
nebesko trčanje
Foto: Skyrunning Asocijacija Srbije i Crne Gore

Najveća skyrunning i trail trka na ovim prostorima održava se od 10. do 12. juna na Staroj Planini.​

I ove godine Park prirode Stara planina domaćin je najveće međunarodne planinske trke u Srbiji – Ultra trail Stara planina.
Ultra Kleka, kako su takmičari nazvali uvu trku, održava se po deveti put na ovoj veličanstvenoj planini koja svake godine svojim prirodnim i kulturnim bogatstvima osvaja takmičare iz celog sveta.

Kako je navedeno u saopštenju, na prošlogodišnjem takmičenju učestvovalo je skoro četiri stotine trkača iz čak dvadeset zemalja, što je još jednom potvrdilo značaj ovog događaja za aktivan turizam Srbije. ​

Prijavljivanje je otvoreno do 16. maja putem sajta trka.rs

Takmičari imaju mogućnost da izaberu jednu od tri staze koje su dužine od 34, 64 i 100km, a svaka od njih otkriće najlepše vrhove i predele ove planine.

Najteža trka „SkyRace Dupljak“

„SkyRace Dupljak“ je najteža trka (34km, 2.300D+) koju odlikuje ozbiljan teren, tehničke deonice i dugi usponi, a takmičari imaju samo 8 sati vremena da stignu do cilja. „Ultra Trail Midžor“ (64km, 2.650 D+) je omiljena staza nebeskih trkača, važi za duplo lakšu od skajrejsa, ali svakako nije za potcenjivanje – vremenski rok za takmičare da stignu do cilja iznosi 15 sati.

Ozbiljan izazov i predivni predeli čekaju i takmičare koji se prijave na „Ultra Trail Kopren“ (100km, 4.900D+), trku koja će trajati 23 sata i koja predstavlja svojevrstan poduhvat za ljubitelje ovog sporta.

Avanturizam i aktivan odmor

Skajraning takmičenje na Staroj planini nezaobilazan je događaj u svetu planinskog trčanja koji svake godine privlači sve veći broj učesnika iz svih delova sveta, a istovremeno promoviše potencijale ove netaknute planine u oblasti avanturizma i aktivnog odmora.

Ovo je treća trka od sedam planiranih u ovoj sezoni u organizaciji Skyrunning Asocijacije Srbije i Crne Gore. Skajraning podrazumeva trčanje na planinske vrhove i neuređene terene, tehničke deonice i vertikale.

Na našim prostorima ova asocijacija organizuje takmičenja od 2014. godine, a prošle godine Skyrunning reprezentacija Srbije i Crne Gore prvi put je učestvovala na Evropskom prvenstvu u ovoj disciplini.​

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime