U Nišu uhapšene 24 osobe, među njima i poreski inspektor iz Leskovca 

0
45 novih komunalnih milicionara
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Pripadnici MUP-a, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su 24 osobe osumnjičene da su protivpravno stekle oko 91 milion dinara.

Kako je saopštila policija, sumnja se da je, poreski inspektor Poreske uprave Leskovac S.I.,po prethodnom dogovoru sa svojom suprugom J.I., sinom D.I. i snajom M.I., registrovao knjigovodstvenu agenciju „Orbis DM“ na ime osumnjičene J.S.

Osumnjičeni D.I i M.I. su bili radnici navedene agencije, dok je, kako se sumnja, i fiktivno odgovorno lice J.S. obavljala poslove radnice, a J.I. bila stvarni vlasnik.

Oni su, kako se sumnja, od januara 2017. do maja 2020. godine, preko knjigovodstvene agencije „Orbis DM“ iz Vlasotinca registrovali više fiktivnih građevinskih radnji na ime svojih prijatelja i poznanika preko kojih su vršili prenos novca firmi iz Predejana, Vlasotinca, Požege, Beograda i Subotice.

Sumnja se da su potom, odgovorna lica fiktivnih preduzetničkih radnji podizala novac i za sebe zadržavala procenat, a ostatak vraćala S.I, koji je takođe zadržavao deo, a ostatak vraćao odgovornim licima privrednih društava.

Za još dve osumnjičene osobe je raspisana potraga.

Osumnjičenima S.I, J.I, D.I, M.I, J.S, Ž.V, V.Z, M.M, R.M, B.M, S.K, N.J, M.J. i R.J. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu, naveo je MUP u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime