U Kragujevcu održana dobrovoljna akcija uređivanja dela Spomen parka Šumarice

0
Severna obilaznica oko Kragujevca
Foto: Printscreen/ Arhiva

Klub akcijaša i volontera Kragujevac u saradnji sa Spomen parkom Kragujevački oktobar, nastavljajući aktivnosti na projektnoj saradnji sa gradom, organizovao je još jednu dobrovoljnu radnu akciju uređenja dela Šumarica i to kod Spomenika streljanim đacima i profesorima i potez kod Starog vojničkog groblja.

Mesec dana nakon obeležavanja Međunarodnog dana čišćenja i uređenja prostora oko jezera Bubanj, uoči komemorativnih Oktobarskih svečanosti prisustvujemo akciji čišćenja dela Spomen parka i to dela oko Spomenika streljanim đacima i profesorima i kod Starog vojničkog groblja. Akcije koje sprovodi Klub akcijaša i volontera u saradnji sa drugim ekološkim udruženjima finansijski su podržane od strane grada i ubuduće će se nastaviti s finansiranjem i podržavanjem kreativnih ideja i akcija koje ovo udruženje realizuje, kaže Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zatitu životne sredine.

Nenad Karamijalković, zamenik direktora Spomen parka kaže da akcijaši i volonteri već četiri godine pomažu u uređenju memorijalnog kompleksa naročito radnim akcijama uoči Oktobarskih svečanosti i centralne manifestacije Veliki školski čas.

Pored članova Kluba akcijaša i volontera Kragujevca, pomoć u uređenju ovog prostora pružili su i zaposleni u Spomen parku Kragujevački oktobar, srednjoškolci, studenti Pravnog fakulteta, članovi Vojnog sindikata Srbije i Udruženja srpsko – palestinskog prijateljstva, Udruženja ljubitelja Fića, Ibarski Kolašin kao i članovi penzionerskih i drugih ekoloških udruženja,

Iako ove godine u nešto manjem broju zbog aktuelne epidemioloke situacije, očistićemo i srediti deo oko Spomenika streljanim đacima i kod Starog vojničkog groblja, kaže Miroslav Koprivica, predsednik Kluba akcijaša i volontera ističući da već godinama unazad uspešno sprovode akcije čišćenja a da im je posebno važno održavanje Šumarica.

Veliku podršku pružili su zapoleni u JKP Šumadija, bez kojih ne bi mogli da realizuju svoje aktivnosti. Kragujevac je jedan od gradova koji ima u širem gradskom jezgru izuzetan zeleni kompleks koji osim nemerljivog i jedinstvenog istorijskog značaja ima i važnu ekološku vrednost.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime