U Babušnici potpisani ugovori za sufinansiranje mera energetske sanacije

1
Jedinstveni turistički proizvod
Foto: Ilustracija, Pexels

U Babušnici su potpisani ugovori za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih, kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošnje tople vode za 2022. godinu.

– Za ovu namenu budžetom opštine Babušnica i sredstvima Ministarstva rudarstva i energetike opredeljeno je za ovu godinu 6,6 miliona dinara, što je znatno više u odnosu na prošlu godinu, kada je za ovu izuzetno značajnu meru bilo izdvojeno i utrošeno 4 miliona dinara. Ove godine po javnom pozivu utrošeno 5 miliona dinara, izjavila je predsednica opštine Ivana Stojičić.

Ona je dodala da će lokalna samouprava nastaviti sa merama energetske efikasnosti i u narednoj godini i apeluje na građane da se dogodine prijave u većem broju za realizaciju ove izuzetno povoljne i značajne mere, od koje imaju koristi i građani i čitavo društvo.

Na osnovu konkursa, za neku od šest mera energetske efikasnosti, odobreno je 37 zahteva, a najveće interesovanje Babušničana vladalo je za zamenu stolarije i za te namene su potpisana 34 ugovora.

Za postavljanje i nabavku materijala za termičku izolaciju zidova, tavanica iznad otvorenih prolaza, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru za porodične kuće potpisana su dva ugovora, dok je jedan ugovor potpisan za nabavku i ugradnje toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema (grejač prostora ili kombinovani grejač) za porodične kuće.

Odabrani izvođači radova kažu da su potpuno spremni da u ugovorenim rokovima obave radove i ističu dobru saradnju sa opštinom Babušnica.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta opštine Babušnica u okviru projekta „Energetska efikasnost opštine Babušnica“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime