Kikinda: Subvencije za kupovinu bicikala

0
Foto: kikinda.org.rs

Grad Kikinda obezbedio je milion dinara za subvencionisanje kupovine bicikala kao ekološki prihvatljivog načina prevoza.

Subvencija će iznositi 10.000 dinara po biciklu, a pravo da konkurišu imaće punoletni građani sa važećom ličnom kartom i prebivalištem na teritoriji Kikinde, prenosi zvanični sajt ove opštine.

Samo jedna osoba iz domaćinstva ima pravo da konkuriše, a kupovina je podeljena na kategoriju dečjih i bicikala za odrasle.

Član Gradskog veća zadužen za ekologiju,  Stevan Iličić, objasnio je da je programom planirana kupovina 100 bicikala. Javni poziv za privredne subjekte raspisan je do petka, 23. septembra, dok će za građane biti raspisan od sledeće nedelje i trajaće 15 dana.

– U poslednjih nekoliko godina primetno je povećanje broja motornih vozila, a kako bismo smanjili emisiju štetnih gasova rešili smo da podstaknemo sugrađane da kupe nove bicikle. Uslov za privrednike je da im se ogranak ili poslovna jedinica nalaze na teritoriji Grada Kikinde. Takoeđe, uslov je da nad njima nije pokrenut stečajni postupak ili likvidacija, kao i izmirene obaveze po osnovu javnih prihoda. Što se tiče građana, komisija će ispitati da li su svi kriterijumi ispoštovani i tada će napraviti konačnu listu – rekao je Iličić.

Podsećamo, kikindskim đacima je početkom septembra donaciju u vidu školskog pribora obezbedila poznata austrijska oranizacija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime