Štednja kupovinom investicionog zlata sve popularnija

0
investiciono zlato
Foto: Ilustracija, Canva

Investiranje u zlato je sve popularnije među građanima Srbije. Ne podleže rizicima bankrota ili nestabilnosti tržišta i ne zahteva prevelika ulaganja. Zbog toga je pogodno za štednju i uvećanje kapitala.

Iako je trećina ispitanika i dalje verna slamarici, značajan broj se okreće alternativama kako bi uvećala kapital. Kupovina nekretnina, trgovanje na berzi, ulaganje u kriptovalute i investiciono zlato su samo neke od opcija.

Stručnjaci naglašavaju da je rast vrednosti zlata stabilan već decenijama i da je njegova cena porasla za više od 70 procenata u poslednjoj deceniji.

Uprkos niskim kamatama na štednju i inflaciji, štednja građana u bankama dostigla je oko 15,8 milijardi evra, a preko 5,4 miliona štednih partija. Interesantno je da većina štediša čuva manje iznose (do 500 evta).

Pokazalo se da se do zarade brže dolazi ulaganjem u plemeniti metal, čak i ako ne raspolažete značajnim budžetom. U poređenju sa drugim oblicima investiranja, zlato ne podleže rizicima bankrota ili nestabilnosti tržišta. Zbog toga je pogodno za štednju i uvećanje kapitala.

Finansijski stručnjaci preporučuju kombinovanje štednje u banci sa investicijama u zlato kako bi se očuvao kapital i ostvario profit na duže staze.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime