Srbija: „Yandex“ planira otvaranje razvojnog centra

1
Fotografija preuzeta sa sajta srbija.gov.rs

Globalna IT kompanija “Yandex” planira otvaranje razvojnog centra u Srbiji u kojem bi posao trebalo da pronađe oko 800 inženjera.

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa delegacijom „Yandex-a“, koju je predvodio šef Odeljenja za međunarodnu politiku Maksim Kozlov, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na sastanku je dogovoreno da se nastave razgovori i unapredi saradnja u oblasti obrazovanja, s obzirom na to da ova kompanija, pored kreiranja softvera, dodatno radi i u oblasti obrazovanja za IT.

Premijerka je poručila da je Vlada otvorena za saradnju i spremna da pruži pomoć i podršku IT kompanijama koje otvaraju istraživačke centre u našoj zemlji i zapošljavaju stručnjake iz celog sveta.

– Nakon otvaranja razvojnog centra i predstavništva globalne kompanije „Luxoft“, najava otvaranja razvojnog centra „Yandex“ i zapošljavanje internacionalnih IT stručnjaka je snažna podrška za naš privredni rast i stvaranje dodatne vrednosti – naglasila je Ana Brnabić.

1 KOMENTAR

  1. 800 inženjera* To je dosta, da li će uspeti da nađu toliko. Ili će se uboziti sa strane. Na kom jeziku će se pričati u toj kompaniji? Engleski, srpski ili ruski? I da li će da dobiju subvencije za to? ne bi bilo u redu da dobiju a da zaposle strance

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime