Novi Sad: Podrška ženskom preduzetništvu

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Grad Novi Sad podržao je lokalne preduzetnice uručenjem ugovora o bespovratnim sredstavima za podršku razvoju ženskog preduzetništva.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević uručili su ugovore novosadskim preduzetnicama, prenosi zvanični sajt Novog Sada.

–  Žensko preduzetništvo je svakim danom snažnije, ali je to i proces u kojem svi segmenti društva moraju dati doprinos kako bi se ostvarili svi potencijali. Novi Sad intenzivno radi na unapređenju ženskog preduzetništva i na ekonomskom osnaživanju žena. Cilj nam je da naše preduzetnice razvijaju poslovanje, a ove godine je njih 24, čije firme postoje duže od dve godine, dobilo sredstva za nabavku opreme ili mašina. Za tu namenu izdvojeno je šest miliona dinara – rekao je gradonačelnik Đurić.

U ime žena preduzetnica, obratila se Slađana Simić, koja je dobila subvencije za pružanje stomatoloških usluga.

– Hvala gradonačelniku i Gradskoj upravi što su prepoznali naš trud rad i zalaganje, kao i značaj naših delatnosti. Nama ove subvencije zaista mnogo znače – izjavila je Slađana Simić.

Sredstva za projekat “Afirmacija ženskog inovativnog preduzetništva na teritoriji Novog Sada” obezbeđena su Odlukom Vlade Srbije – Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj. Ukupno 24 mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena, dobilo je šest miliona dinara putem Javnog konkursa za ovu godinu. Novac koji se dobija Konkursom može se koristiti za kupovinu jedne ili više mašina i računarske opreme, istraživanje i razvoj, izradu studije o tehničkoj izvodljivosti, sticanje prava industrijske svojine, inovacije procesa i organizacije poslovanja, kao i za usluge uređenja poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda.

Podsećamo, gradonačelnik Novog Sada ugostio je protekle nedelje industrijalce iz Austrije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime