SKGO: Proglašeni pobednici medijskog konkursa

0
Foto: Ilustracija Pexels

Stalna konferencija gradova i opština proglasila je pobednike 10. medijskog konkursa „Drugačije od drugih“ o praksi u lokalnoj samoupravi.

Konkurs se sprovodi za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija, a organizovan je u okviru projekta „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou”, koji finansira Vlada Švedske, prenosi zvanični sajt SKGO.

Teme ovogodišnjeg konkursa bile su životna sredina, lokalni ekonomski razvoj – žensko preduzetništvo, smanjenje rizika od katastrofa i rodna ravnopravnost.

U konkurenciji za nagrade bilo je 35 priloga, a odluku o pet najboljih doneo je stručni žiri u sastavu Olivera Petrović Milošević, Srđan Bošković, Lana Gedošević, Vladan Samardžić i Zoran Sekulić.

Prema oceni žirija, najbolje priloge pripremili su:

Tamara Kitanović (Radio Vranje), sa prilogom “Udahni duboko, ako smeš“

Helena Petrović (PRVA TV), sa prilogom “Ciklo-biciklo“

Ljubenko Zvizdić (RTV Vojvodine – Prvi program radija), sa prilogom “Vitez od ravnice”

Enes Radetinac (TV A1 – Novi Pazar), sa prilogom “Kakve posledice možemo imati od zagađenog vazduha”

Nemanja Stanković (Kurir TV), sa prilogom “Deponija Temerin”

Raspisivanjem konkursa, SKGO je želela da naglasi važnost i ulogu lokalnih vlasti u navedenim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima. Želeli smo i da istaknemo važnost medijskog izveštavanja o ovim temama, podignemo svest građana ali i da pružimo podršku novinarima koji su se tokom godine bavili temama koje nisu uvek atraktivne.

Autori najboljih priloga biće nagrađeni laptop računarima, a svečana dodela nagrada pobednicima biće organizovana krajem novembra.

Podsećamo, SKGO je nedavno organizovala obuku za inspektore zaštite životne sredine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime