Sombor: Uvedena usluga “Domaćin u zajednici”

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Centar za pružanje usluga socijalne zaštite grada Sombora obezbedio je pružanje inovativne usluge pod nazivom „Domaćin u zajednici“.

Razlog za uvođenje usluge “Domaćin u zajednici” je želja da se pruži podrška starijim, obolelim i licima sa invaliditetom u situacijama kada je podrška porodice nedovoljna, prenosi zvanični sajt Grada Sombora.

Uslugom će biti obezbeđena odgovarajuća pomoć i podrška u domaćinstvu, u skladu sa procenom potreba korisnika i može obuhvatati obavljanje zahtevnijih fizičkih poslova, kao što su održavanje dvorišta, košenje trave, priprema ogreva za grejnu sezonu, ali i “sitne” popravke u domaćinstvu.

Direktorka centra za pružanje usluga socijalne zaštite Jelena Stakić istakla je da je ova usluga besplatna za lica koja su korisnici socijalne novčane pomoći i čija primanja po članu domaćinstva ne prelaze nivo socijalne sigurnosti.

– Svi ostali korisnici participiraju u ceni usluge, u skladu sa participativnom skalom, a razliku do pune cene troškova snosi Grad Sombor – rekla je Jelena Stakić.

Korisnici kojima je neophodna ovakva usluga, zahtev podnose u Centar za socijalni rad, a pored očitane lične karte, potrebno je da dostave medicinske izveštaje i dokaze o prihodima.

Podsećamo, Grad Sombor je nedavno potpisao ugovor za izgradnju kanalizacione mreže za otpadne vode.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime