Beograd: Potpisan ugovor sa Nacionalnom službom za zapošljavanje

0
Fotografija preuzeta sa sajta beograd.rs

Grad Beograd i Nacionalna služba za zapošljavanje potpisali su Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja za 2023. godinu.

Sporazum su potpisali gradski sekretar za privredu Nikola Kožović I direktor NZS za Grad Beograd Kenan Hajdarević, prenosi zvanični sajt Grada Beograda.

Grad Beograd dugi niz godina donosi lokalni akcioni plan zapošljavanja na godišnjem nivou, kojim su predviđene sve mere i aktivnosti koje će se sprovoditi u cilju podsticaja zapošljavanja. Ove godine u Akcionom planu za zapošljavanje Sekretarijat za privredu opredelio se za finansiranje mera i aktivnosti u cilju podrške samozapošljavanju, u skladu sa postavljenim prioritetom i ciljevima, kao i dostupnim finansijskim sredstvima.

U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje – Filijala za grad Beograd, nakon potpisivanja sporazuma raspisaće se javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2023. godini.

– Ove godine, uz pomoć subvencija Grada i Republike, osnovaće se više od pedeset novih startap privrednih subjekata. Na ovaj način, više od 50 nezaposlenih dobiće posao. Grad Beograd učestvuje sa 51 odsto sredstava, a Nacionalna služba za zapošljavanje sa 49 odsto – izjavio je Kožović.

Hajdarević je precizirao je da će subvencije u okviru javnog poziva iznositi do 300.000 dinara, odnosno 330.000 dinara za osobe sa invaliditetom, te je pozvao nezaposlene da se osmele i prijave kako bi otpočeli sopstveni biznis uz podršku Grada i Republike.

Podsećamo, beogradska opština Lazarevac nedavno je dodelila auto-sedišta roditeljima najmlađih sugrađana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime