Sombor: Ugovor za izgradnju kanalizacione mreže

0
Fotografija preuzeta sa sajta sombor.rs

Širenje mreže kanalizacije otpadnih voda u Somboru i okolnim mestima jedan je od prioriteta lokalne samourpave.

Prevashodni cilj širenja kanalizacione mreže je poboljšanje kvaliteta života stanovnika i zaštita životne sredine, prenosi zvanični sajt Grada Sombora.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković je Vlai Srbije potpisao Ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji kanalizacione infrastrukture u okviru projekta „Čista Srbija“.

Ugovor je zaključen između Republike Srbije, kineske kompanije „China Road and Bridge Corporation Company“ i Grada Sombora.  Ratković je istakao da je reč o početku prve faze radova na izgradnji kanalizacione mreže u dužini od 82 km, čija vrednost iznosi 38 miliona evra.

– Uskoro očekujemo početak realizacije ovog veoma važnog projekta za Sombor. Projektno–tehnička dokumentacija se radi u celosti za grad i 11 naseljenih mesta podrazumevanih projektom „Čista Srbija“, a Stanišić i Bezdan su se našli među prvim naseljenim mestima u kojima će se otpočeti sa radovima. Izgradnja kanalizacione mreže, kolektora između naselja, kao i prečistača biće izvođena u tri faze – rekao je Ratković.

Potpisivanju su prisustvovali ministar građevinarstva, sxaobraćaja i inffrastrukture Goran Vesić, kao i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Podsećamo, Grad Sombor planira parterno uređenje Trga Svetog trojstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime