Beograd: Poziv za pomoć Solidarnoj kuhinji

0
solidarna kuhinja
Fotografija preuzeta sa sajta solidarnakuhinja.org

Solidarnoj kuhinji, organizaciji koja obezbeđuje hranu i druge vidove pomoći onima kojima je ona najpotrebnija, potrebna je pomoć. 

Nezavisni kolektiv Solidarna kuhinja pozvao je građane da podrže njihov rad. To je moguće učiniti novčanom donacijom ili uključivanjem u njihovu mrežu kuvanja, raznošenja i deljenja hrane.

Solidarna kuhinja je nezavisni, samoorganizovani kolektiv bez hijerarhije koji obezbedjuje kuvane obroke i druge vidove pomoći onima kojima je najpotrebnija.

-Solidarna kuhinja je nezavisna, neprofitna i direktno demokratska organizacija, što znači da ne zavisi ni od države, ali ni od finansijera kao što su fondovi ili bilo kakve kompanije, već isključivo od pojedinačnih donacija –  rekao je za Tanjug Aleksandar Vračarić, aktivista.

Kako se zbog porasta životnih troškova broj ljudi koji dolazi po obrok značajno povećao, kao i cene namirnica potrebnih za njihovu pripremu, Solidarnoj kuhinji je potrebna pomoć. To je moguće učiniti uplatom na račun ili uključivanjem u njihovu mrežu.

Solidarnu kuhinju čini mreža aktivista – neki kuvaju, drugi razvoze namirnice i obroke, dele obroke na samom punktu ili doprinose kolektivu kroz radne grupe koje se bave medijima, logistikom ili radom na terenu.

-Naš cilj je da kroz ovu solidarnu mrežu i međusobno povezivanje pokažemo kako zajedno možemo da brinemo jedni o drugima – istakao je Vračarić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime