Sombor: Tehnička škola dobija novu salu

0
Fotografija preuzeta sa sajta sombor.rs

U Somboru su u toku radovi na dograđivanju, adaptaciji i rekonstrukciji fiskulturne sale Srednje tehničke škole.

Nakon što je u potpunosti uklonjen deo objekta koji je bio izgrađen od azbestno-cementnih ploča, u toku je izgradnja fiskulturne sale sa svlačionicama, prostorijom za nastavnika i sanitarnim čvorovima, prenosi zvanični sajt Grada Sombora.

U planu je da se postojeći suterenski deo rekonstruiše i adaptira za teretanu i ostavu. za školsku opremu. Radove na rekonstrukciji obišao je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da će zahvaljujući saradnji grada i Pokrajine uskoro biti rešen višegodišnji problem, te da će učenici ove škole uskoro dobiti adekvatne uslove za časove fizičke kulture.

– Srednja tehnička škola ove godine obeležava 140 godina postojanja. Ova škola obrazuje profile koji su potrebni našem gradu i predstavlja dobar primer dualnog obrazovanja. Raduje me što radovi na izgradnji nove sale napreduju dobro i što će biti završeni u predviđenom roku. Kompletnu izgradnju finansirali su Grad Sombor i Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine. Vrednost radova iznosi oko 76 miliona dinara – rekao je Ratković.

Podsećamo, Grad Sombor je krajem prošle godine uručio ugovore o stipendiranju studenata.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime