SKGO: Završena obuka o etičkom kodeksu

0
Fotografija preuzeta sa sajta skgo.org

Grupa od 213 predstavnika gradova, opština i gradskih opština završilo je e-obuku o etičkom kodeksu u organizaciji SKGO.

Stalna konferencija gradova i opština organizovala je obuku u saradnji sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), pše zvanični sajt SKGO.

Svečani skup povodom uspešnog završetka e-obuke „Etički kodeks funkcionera lokalne samouprave“ održan je u Beogradu uz prisustvo 70 polaznika.

Zamenica šefa misije OEBS u Srbiji Sara Graun čestitala je polaznicima obuke koji su se na ovaj način pridružili grupi od 145 lokalnih zvaničnika, koji su obuku završili u prethodnim fazama.

– Mi u Misiji OEBS u Srbiji, zahvalni smo SKGO na dugogodišnjem partnerstvu u ovoj značajnoj oblasti i zadovoljstvo mi je da najavim da će i ove godine OEBS podržati SKGO u sprovođenju obuka i treninga za tela koja će nadzirati primenu Etičkog kodeksa – istakla je Graun.

Zamenik generalnog sekretara SKGO, Marko Tomašević, izrazio je zahvalnost na kontinuiranoj podršci koju OEBS pruža SKGO, kao organizaciji u celini, ali i njenim članicama.

– SKGO daje veliki značaj etici javne službe jer smatramo da je to jedan od stubova vladavine prava i dobrog upravljanja u lokalnoj samoupravi. U središtu naših aktivnosti nalazi se Etički kodeks funkcionera lokalne samouprave, koji je 2019. godine jednoglasno usvojen na 47. Skupštini naše organizacije. Ovaj Kodeks, sa svojih 12 načela, daje nam strukturu i orijentaciju za suočavanje sa etičkim izazovima. On je stoga orijentir i nama, za sve naše aktivnosti na promovisanju i primeni etike javne službe, kao i na jačanju kapaciteta naših članica. Među tim aktivnostima obuka koju ste završili zauzima posebno istaknuto mesto – naglasio je Tomašević.

Podsećamo, Stalna konferencija gradova i opština radi na unapređenju kulturnog turizma.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime