SKGO: Unapređenje kulturnog turizma

0
Fotografija preuzeta sa sajta skgo.org

Stalna konferencija gradova i opština organizovala je predstavljanje inovativnih rešenja za unapređenje kulturnog turizma u Baču, Sremskim Karlovcima i Irigu.

Svoja rešenja predstavili su projektni timovi koji su učestvovali na hakatonu u Briselu koji je organizovan u okviru Projekta „BeCULTOUR: Više od kulturnog turizma”, koji SKGO realizuje u partnerstvu sa još 14 međunarodnih organizacija, a uz podršku EU Programa za istraživanje i inovacije HORIZONT 2020, prenosi zvanični sajt SKGO.

Projekat radi na unapređenju i inovativnom razvoju u oblastima: kulturnog, istorijskog, religijskog i prirodnog nasleđa i turizma u šest evropskih oblasti – među kojima je i Vojvodina, odnosno pomenute opštine. Projektni timovi su na hakatonu postigli zavidan uspeh za predložena rešenje, dok je predlog tima iz opštine Bač dobio prvu nagradu publike za aplikaciju „Bač by Touch“. Pored rešenja iz Bača, predstavljeni su i predlozi „FRUŠKING 8x4x4“, kao i „Cultural overload – Irig road“.

Ovom prilikom prisutnima se obratio dr Nenad Ivanišević, sekretar za privredu i turizam AP Vojvodine koji je istako da Vojvodina ne mora da izmišlja sadržaje, već da je neophodno da se u saradnji sa lokalnim samoupravama razvijaju posebna softverska rešenja koja bi pomogla posetiocima da sadržajima lakše i potpunije pristupe.

Podsećamo, sednica Predsedništva SKGO zakazana je za 1. mart.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime