Novi Sad: Poseta delegacije Ningboa

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Delegacija kineskog grada Ningboa doputovala je u posetu Novom Sadu sa kojim Ningbo ima potpisan Memorandum o razumevanju.

Saradnja Novog Sada i Ningboa datira od 2015. godine kada je potpisan Memorandum u vezi sa uspostavljanjem prijateljskih odnosa i saradnje, prenosi zvanični sajt Novog Sada.

Delegaciju iz Kine, na čelu sa šefom Trgovinskog biroa Džang Janom, dočekao je član Gradskog veća zadužen za privredu Milorad Radojević.Grad Ningbo je nakon tri godine zatvaranja odlučio da ponovo otvori svoju međunarodnu razmenu slanjem delegacija u posetu međunarodnim partnerima, te su odlučili da posete Novi Sad kao prvu stanicu na putovanju kroz Srbiju, Poljsku i Francusku.

Tokom sastanka predstavnici Grada Novog Sada među kojima su bili i načelnik Gradske uprave za privredu Saša Bilinović i direktor TONS Branislav Knežević, upoznali su kinesku delegaciju sa aktivnostima Novog Sada na domaćem i međunarodnom planu.

Na sastanku je razmatrana mogućnost posete novosadskih privrednika „Sajmu investicija i trgovine zemalja Kine i Centralne i Istočne Evrope“ , koji se održava u Ningbou. Predstavnici Grada pozvali su kineske privrednike da uzmu učešće na predstojećem 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu budući da se sve više poljoprivrednih proizvoda, posebno vina, uvozi u Ningbo.

Podsećamo, Novi Sad je nedavno posetila ambasadorka Belgije u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime