SKGO: Obuke za zaposlene na temu upravljanja otpadom

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) tokom decembra organizuje tri dvodnevne obuke na temu upravljanja otpadom.

U pitanju su akreditovane onlajn obuke za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave na temu „Upravljanje otpadnim vodama i čvrstim otpadom“, prenosi zvanični sajt SKGO.

Sprovođenje obuke realizuje se u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske.

Obuka predstavnika JLS obaviće se po akreditovanom programu u okviru Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u jls za 2022. godinu, koji je deo Opšteg programa obuke zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2022. godinu, usvojenog od strane Vlade Srbije. Polaznici će nakon programa obuke i uspešno savladanog testa dobiti sertifika.

U procesu usklađivanja pravnih tekovina Srbije i EU i Pregovaračkog poglavlja 27 – životna sredina i klima, potrebno je naglasiti promene koje nas očekuju u odnosu na trenutno stanje u oblasti upravljanja otpadnim vodama i čvrstim otpadom. To se pre svega odnosi na usklađivanje sa zahtevima Acquis-a, a koje je propisano direktivama EU o upravljanju otpadom, deponijama i prečišćavanju otpadnih voda. U tom smislu neophodno je upoznati zaposlene u oblasti zaštite životne sredine u lokalnim samoupravama sa EU direktivama u ovoj oblasti, postojećim zakonodavstvom u Republici Srbiji, kao i ciljevima koji se postavljaju pred sve članice EU. Cilj obuke je da doprinese osposobljavanju polaznika za razvoj lokalnih planova i programa upravljanja komunalnim otpadom i otpadnim vodama u skladu sa zahtevima EU direktiva i zakonodavstvom Republike Srbije.

Termini

Planirane onlajn obuke održaće se u sledećim terminima:

8-9. decembar 2022. godine, prijavom na sledeći link:  https://rb.gy/zgjy7s

13-14. decembar 2022. godine, prijavom na sledeći link: https://rb.gy/xgph9q

26-27. decembar 2022. godine, prijavom na sledeći link: https://rb.gy/bix0fg

Obuka u svakom od naznačenih termina počinje u 10:00 časova, a u skladu sa priloženom agendom.

Prijavu predstavnika jedinice lokalne samouprave na jedan od predloženih termina vebinara potrebno je poslati najkasnije do 6. decembra.

Podsećamo, nedavno je održan sastanak Mreže za rodnu ravnopravnost SKGO.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime