Šabac: Solarna elektrana na gradskim bazenima

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Gradski bazeni u Šapcu dobili su solarnu elektranu kapaciteta 100 kilovata čime će troškovi za električnu energiju biti umanjeni za 30 odsto.

Solarna elektrana instalirana je na objektu bazena,a dobijena je u okviru projekta „Biosol +”, koji se sprovodi u saradnji sa Gradom Nova Gradiška i LAG ,,Zapadna Slavonija“, u okviru Interreg IPA CBC programa prekogranične saradnje Srbija – Hrvatska 2014-2020, prenosi zvanični sajt Grada Šapca.

Gradonačelnik Šapca, Aleksandar Pajić, istakao je da su zaštita životne sredine i energetska efikasnost prioriteti lokalne samouoprave.

– Ovo je nastavak prethodno uspešno realizovanog projekta ,,Biosol”, jer smo se pokazali kao Grad koji ima viziju i koji je sve dosadašnje projekte uspešno sproveo. Zaštita životne sredine, procena rizika, prevencija i promocija energetske efikasnosti važne su oblasti u kojima se Grad Šabac, kroz ovakve projekte razvija i unapređuje, a nabavka ove solarne elektrane primer je odgovornog upravljanja dobijenim sredstvima – rekao je Pajić.

Vrednost nabavke solarne elektrane sa instalacijom je 90.000 evra, a ukupna vrednost projekta je 140.000 evra.

Podsećamo, Grad Šabac je nedavno obezbedio dva nova vozila za Dom zdravlja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime